Και πάλι επιτυχία για τη Netmechanics

H Netmechanics επιστρέφει στα e-volution Awards και κατακτά το Bronze στην κατηγορία Best in Travel & Tourism για την εταιρία Car Motor Plan και το motor-plan.com.

Μια από τις μεγαλύτερες τοπικές εταιρείες στον κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτου, με δίκτυο και φυσική παρουσία σε ολόκληρο το νησί, η Car Motor Plan παραδοσιακά απευθυνόταν στην αγορά της Ρωσίας.

Η αρνητική επίδραση του COVID-19 στον τουρισμό, καθώς και οι αναπάντεχες εξελίξεις στην Ουκρανία ανέστειλαν την ως τώρα πρόοδο της Car Motor Plan και την περιόρισαν σε ένα car rental website κατασκευασμένο από ρωσική εταιρεία και εξολοκλήρου στα ρωσικά.

Η πρόκληση λοιπόν για τον συγκεκριμένο πελάτη ήταν να προετοιμαστεί εγκαίρως για την τουριστική σεζόν, στοχεύοντας πλέον σε πιο κατάλληλες αγορές.

Ο στόχος ήταν η δημιουργία μιας digital στρατηγικής για την εξέλιξη και την εκσυγχρόνιση του website και την ταυτόχρονη επένδυση στα καταλληλότερα κανάλια για το συγκεκριμένο industry (Paid & Organic Search).

Καινοτομία & Υλοποίηση:

Η ολοκληρωμένη digital παρουσία μέσω ενός ανανεωμένου website και η συνολική search στρατηγική σε οργανικά και πληρωμένα δημοσιεύματα αποδείχθηκαν κερδοφόρες.

Συγκεκριμένα, οι πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η προσπάθεια μας ήταν οι εξής:

1)  Localization Περιεχομένου & Διαφημίσεων

Προχωρήσαμε σε μετάφραση του website στις βασικές γλώσσες των μεγάλων αγορών όπως τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ολλανδικά. Ταυτόχρονα, μεταφράστηκαν και τα διαφημιστικά κείμενα, προκειμένου να παρέχουμε στον χρήστη μία εξατομικευμένη εμπειρία.

2)  Βελτίωση Γεωγραφικής Στόχευσης μέσω Google Ads

Τα Google Ads ήταν το μοναδικό διαφημιστικό εργαλείο που χρησιμοποιήσαμε και η βάση της acquisition στρατηγικής μας.

Η γεωγραφική στόχευση μπορεί να γίνει βάσει της φυσικής τοποθεσίας του χρήστη ή βάσει του ενδιαφέροντος που έχει εκδηλώσει ο χρήστης μέσω των αναζητήσεών του για μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Επικεντρωθήκαμε λοιπόν σε καμπάνιες με στόχο τις μεγάλες αγορές βάσει της παρουσίας του χρήστη στην γεωγραφική περιοχή (presence) αλλά και τους χρήστες που είχαν ως search interest την Ελλάδα και την Κρήτη. Παρατηρήσαμε έτσι, πως οι καμπάνιες με στόχο το search interest του χρήστη ανεξάρτητα της φυσικής του παρουσίας, είχαν καλύτερα αποτελέσματα.

Τα KPIs μας οδήγησαν σε επένδυση στις συγκεκριμένες καμπάνιες, καθώς η αποτελεσματικότητα βάσει του ROAS, του conversion rate αλλά και του κόστους ανά κράτηση ήταν σημαντικότερη σε σχέση με τις παραδοσιακές καμπάνιες.

3)  Επένδυση σε SEO

Στόχος επίσης ήταν η αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας σε όσο το δυνατόν πιο ποιοτικές αναζητήσεις, η ανάδειξη του domain στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google, η συνεχής βελτίωση του website από τεχνικής πλευράς καθώς και η βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη κατά την περιήγησή του.

Τα αποτελέσματα ήταν εξαρχής ενθαρρυντικά, ενώ η συνεχής παρακολούθηση του διαφημιστικού λογαριασμού μας επέτρεπε την άμεση βελτιστοποίησή του.

Οι σωστά δομημένες καμπάνιες, το ποιοτικό website και τα μεταφρασμένα κείμενα, μας έφεραν υψηλά Quality Scores στα Google Ads, ενώ η σημαντική επένδυση στις καμπάνιες βάσει ενδιαφέροντος αποδείχτηκε η ιδανική.

Tο συγκεκριμένο case study αποδεικνύει πως ο συνδυασμός ενός ποιοτικού προϊόντος με την κατάλληλη στρατηγική, μπορεί να επιφέρει την επιτυχία ακόμα και από τους πρώτους μήνες δραστηριότητας.